دیدبان حقوق بشر سوریه نیز با تایید این خبر اعلام کرد که کردها نیروهای داعش را به طور کامل از شهر کوبانی بیرون راندهاند.
این در حالی است که خبرگزاری اسپوتنیک، پیشتر به نقل از سرهنگ رهام ابراهیم گرگوری، از نیروهای پیشمرگ در این باره گزارش کرده بود: روز گذشته واحدهای حمایت مردمی کنترل دو روستای شمالی کوبانی را که در نزدیکی جاده منتهی به حلب قرار دارد مجددا به دست گرفتند. این نیروها در همه جبههها پیشرفتهایی داشتند و اکنون کنترل 90 درصد این شهر (کوبانی) و برخی مناطق خارج این شهر را در دست دارد. دشمن در حال عقب نشینی است.
گرگوری همچنین متذکر شده بود که در 24 ژانویه مبارزان کرد سوری و پیشمرگها با حمایت ائتلاف ضد داعش کنترل مهمترین ورودی کوبانی و جاده حلب را بازیافتند.
کوبانی، یکی از بزرگترین شهرها در منطقه کردنشین سوریه در مرز ترکیه است که به دست افراطیون داعش در ماه سپتامبر اشغال شد. از آن زمان نیروهای کرد با حمایت حملات هوایی ائتلاف ضد داعش در تلاش بودند تا آنها را از این شهر خارج کنند.
سه ماه جنگ و درگیری خیابانی شدید کوبانی را به مجموعهای از خرابهها تبدیل کرده است. بسیاری از خرابیهای به بار آمده در نتیجه حملات سهمگین جنگندههای ائتلاف است و برخی دیگر نیز به دلیل حملات انتحاری نیروهای داعش که با خودروهای مملو از مواد منفجره انجام دادهاند.
با به درازا کشیدن اشغال کوبانی از سوی داعش، این شهر به نماد مقاومت کردها و یک موضوع حیثیتی برای داعش تبدیل شد به گونهای که این گروه تروریستی برای گرفتن شهر کوچک کوبانی صدها تن از اعضای خود از جمله چندین فرمانده ارشد را قربانی کرد. در مقابل کردها نیز از عراق، سوریه و ترکیه به سوی این شهر سرازیر شدند و پس از سه ماه توانستند تروریستها را عقب برانند.
در دسامبر 2014 صالح مسلم محمد، رهبر کردهای سوریه اعلام کرده بود، هدف اصلی نیروهای کرد در مبارزه علیه داعش آزادی کوبانی است. ترکیه نیز اکنون میزبان بیش از 190 هزار پناهجو از کوبانی است.